Klassic Kids TV Quiz - Answers

Please excuse the British slant on this but its what I know, so let's see what you know about the kids programs from yesteryear.

1: What was the number on Dick Dasterly's car in Wacky Races?

Ans: Double Zero.

2: What did Paddington Bear keep under his hat, just is case of emergencies?

Ans: A marmalade sandwich.

3: Who is there a statue of in the Blue Peter Garden?

Ans: Petra the dog.

4: What was the currency on the planet Arg in the Adventure game?

Ans: Drogna (perspex discs with coloured geometric shapes on them).

5: Name the Banana Splits?

Ans: Fleegle, Snorky, Bingo, and Drooper.

6: Who was the junior special agent with the ability to tap into an expert's knowledge using a special pair of glasses?

Ans: Joe 90.

7: What did Johnny Ball ask you to do after Think of a Number?

Ans: Think Again.

8: What types of animal where Ermintrude, Brian and Dillon in the Magic Roundabout?

Ans: A cow, a snail, and a rabbit respectively.

9: Where did Yogi Bear live?

Ans: Jellystone National Park.

10: Name the following characters?

Ans: Chorlton (from Chortlon and the Wheelies), Hair Bear Bunch, Sport Billy, Roobarb (from Roobarb and Custard), The Centurians.

11: If you saw Brian Cant, Floella Benjamin, Derek Griffiths, or Chloe Webb what show would you have been watching?

Ans: Play School.

12: Up above the streets and houses what can every one see smiling over the sky?

Ans: Rainbow.

13: Who was close friends get to call him TC?

Ans: Top Cat (or the daftly renamed Boss Cat in the UK).

14: Name the Trumpton firemen?

Ans: Pugh, Pugh, Barney McGrew, Cuthbert, Dibble, Grubb.

15: Who used to explain How, then went on years later to explain How 2?

Ans: Fred Dinenage.

16: Name the boy who had a magic torch, and what was his dog called?

Ans: Jamie and his magic Torch, and his dog Wordsworth.

17: Who was Tony Hart's caretaker?

Ans: Mr Bennett.

18: They were pink, talked in po-po noises, and lived in the moon who were they?

Ans: The Clangers.

19: Which presenter helmed Newsround from 1972 to 1989 (in fact his name used to be part of the shows title)?

Ans: John Craven.

20: Noel Edmunds, Keith Chegwin and Maggie Philbin presented which Saturday morning show?

Ans: Swap Shop.

Home Top Home